Gymnázium Evolution Sázavská
asi před týdnem

Výtvarné práce našich primánů zapůjčeny do světoznámé galerie Artsteps!

Jak by asi viděli viděli české památky UNESCO naši slavní umělci a umělkyně? Právě nad tím se měli zamyslet studenti a studentky primy Gymnázia Evolution Sázavská. Děti si našly informace o památkách a zároveň o českých uměleckých osobnostech 20. století a měly za úkol vytvořit kresbu, malbu nebo koláž s motivem z jedné památek UNESCO v České republice a zároveň se pokusit napodobit styl vybraného umělce.... Jak se jim práce povedla můžete posoudit sami na virtuální výstavě s příznačným názvem Umělcům pod kůži. Je zdarma, stačí kliknout na link níže (nikoliv obrázek), chvilku počkat až se výstava načte a spustit "guided tour".
Pěkný umělecký zážitek vám přeje kurátorka výstavy Alena Michalová

Zobrazit víc
17
2
2
Gymnázium Evolution Sázavská
asi před týdnem

Milí věrní,
s prodlužujícími se dny a kratšími nocemi je Vás méně a méně. Nevadí - bůh by Sodomu nezničil ani pro deset spravedlivých, já čtení nezruším rovněž - a navíc mě ani tak nezajímá Váš morální profil, takže je vlastně síto "hříšníků" a "spravedlivých" mnohem hrubější, než boží mustr.
Zvu Vás na čtení před spaním v pořadí třinácté, zvu Vás k poezii epické (v literárním i mimoliterárním slova smyslu), zvu Vás k poslechu básní ze sbírky Noční četba českého básníka Ewal...da Murrera, loňského laureáta Moleskine litery za poezii, jíž získal právě za tento počin: čili zvu Vás na kvalitní současné čtení. Jestli totiž existuje dobrá česká fantasy poezie, je to poezie Noční četby... I vzhledem k názvu jsem se rozhodl zařadit sbírku na tento týden - čím dále pokročí jaro, tím méně nočních četeb bude se logicky nabízet.
Startuju ve čtvrtek ve 21:00 na Youtube. Čtení před spaním 13. Odkaz v mailu.
Hezký den, těším se na Vás.
Nocím zdar!
ŠL.

Zobrazit víc
Gymnázium Evolution Sázavská
asi před týdnem

Od 17.5. už na nižším gymnáziu nerotujeme, takže v pondělí ráno vás čekáme na značkách, pardon - na antigenních testech!

Více informací v připojeném článku.

Gymnázium Evolution Sázavská
asi před 2 týdny

Paní profesorka Jana Forst v pátek přerušila rodičovskou dovolenou, aby si mohla udělat ve škole tuhle fotku se svými dvěma dětmi. O to menší se stará pět měsíců, o to větší pečuje už téměř osm let, ale má ho půjčené jen na hodiny francouzštiny. #maturitaGEVO

Gymnázium Evolution Sázavská
asi před 2 týdny

Chybí vám po lockdownu pohyb a naopak přebývají kila?
Je tady třetí ročník DEN CUPu! Orientační běh dvojic, z nichž vždy aspoň jeden je studentem nebo učitelem GEVO je přizpůsobený podmínkám a tak si každý volí termín i čas, kdy vyrazí na trať. Veškeré další podrobnosti k závodu najdete zde: https://www.gevo.cz/sazavska/zveme-vas-na-den-cup/